Hoe update ik mijn huidverzorgings-routine naar de herfst?

huidverzorging in de herfst

De herfst is een ideale tijd om je huid te herstellen van de zomer en klaar te maken voor de winter! Daarom is het zo belangrijk dat je jouw huidverzorging in de herfst aanpast.

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de lucht wordt droger. De herfst is officieel aangebroken! Maar terwijl knusse truien, bladeren die van de bomen vallen en warme chocolademelk heerlijk klinken. Zijn de koelere temperaturen niet zo zeer goed nieuws voor je huid…!

Hoewel lichtere crèmes en maskers misschien al eerder het werk hebben gedaan, is het nu nog belangrijker om de huid te hydrateren! Gelukkig zijn er onwijs veel huidverzorgingsproducten ontworpen die speciaal bedoeld zijn om meer vocht toe te voegen aan de huid. Wij hebben een aantal dingen opgeschreven die belangrijk zijn om op te letten nu de herfst is aangebroken!

Exfoliëren

Veel mensen denken dat het exfoliëren van de huid de droogte juist verergerd. Dit klopt niet! Het is juist DE manier om je uitgedroogde, schilferige huid te behandelen.

Na uren in de zon te hebben gestaan (in de zomer) kan de huid uitgedroogd zijn en dan is het belangrijk om de beschadigde cellen te verwijderen. Op deze manier wordt je huid klaargemaakt om meer vocht te absorberen en de effectiviteit van de producten te verbeteren.

Hydratatie

Hete zomerdagen kunnen ernstige uitdroging veroorzaken. Het is belangrijk dat we dit weer op het goede level krijgen voordat de winter begint! Je huid moet daarbij ook nog eens omschakelen naar een lagere luchtvochtigheid (de verwarming gaat immers weer aan) en een verminderde talgproductie. Als je een droge huid hebt moet je kiezen voor een vollere crème die vochtverlies voorkomt. Je hebt verschillende crèmes die zelfs gedurende de dag jouw huid aanvullen met vocht! Zorg ervoor dat je zoekt naar ingrediënten als hyaluronzuur, dit staat bekend voor zijn hydraterende eigenschappen.

Voor mensen met een vette huid kan het aanbrengen van een wat vollere crème als te veel aanvoelen. Probeer dan gewoon wel alsnog een crème te blijven smeren maar kies dan voor de lichtere variant!

Lippen

Je herkent het waarschijnlijk wel: je gebruikt veel meer lippenbalsem in de winter dan in de zomer. In de winter kan je door het koude weer met droge en gesprongen lippen achterblijven. Het is belangrijk dat je investeert in de juiste lippenbalsem!

Omdat de lippen de vochtwerende buitenlaag missen die op de huid zit, zijn ze gevoeliger voor vochtverlies. Om kloven in de lippen te voorkomen, kijk eens naar de volgende ingrediënten in een lippenbalsem: bijenwas, sheaboter en vaseline.

Handen

Hoewel we eraan gewend zijn een lippenbalsem in onze zakken te houden en de hulp in te roepen van zware wintercrèmes tegen de kou, is er een deel van het lichaam dat vaak over het hoofd wordt gezien: onze handen.

De handen zijn voortdurend blootgesteld aan het koude weer. Maar ook hiervoor zijn genoeg oplossingen te vinden. Denk eens aan een goede handcrème!

Conclusie huidverzorging in de herfst

Je kunt gemakkelijk jouw huidverzorgingsroutine up-daten naar het huidige seizoen. Wanneer je niet precies weet hoe je dit doet, vraag dan hulp bij een schoonheidsspecialiste in de buurt! Wil je informatie van Centifolia over dit onderwerp? Neem dan hier contact met ons op!