Trends Ice Facial

Het is moeilijk te missen op social media: de opkomst van ice facials. Deze trend betekent niets meer dan het onderdompelen van je gezicht in een bak met ijswater of het rollen van een speciale ijsbal over je huid. De beloften in de bijbehorende filmpjes zijn groot: van het verminderen van wallen en puistjes tot het tegengaan van rimpels en zwellingen, en zelfs het bereiken van een prachtige glow. Wij hebben dit onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen:
Voor veel mensen is een ice facial simpelweg geen goed idee, vooral niet voor degenen met een gevoelige huid. Mensen met rosacea moeten extra voorzichtig zijn met dit soort trends. Een Ice facial zorgt helaas ook niet voor het verminderen van rimpels. Oké, ik moet toegeven, dagelijks onder de douche te staan en mezelf twee minuten lang afspoelen met koud water, niet bevroren, maar zo voelt het soms wel, vooral in de winter. Maar, eerlijk gezegd, ik doe dit niet voor mijn huid, maar voor andere gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt.
Hoewel het verleidelijk kan lijken om bij een branderige of rode, gevoelige huid even lekker een ice facial te proberen, kan dit juist leiden tot meer roodheid en irritatie na het ijsbadje of na een massage met een ijsbal. Grote temperatuurverschillen zijn namelijk een sterke trigger voor dit type huid. Dus voordat je jezelf onderdompelt in de nieuwste trend, overweeg dan eerst of jouw huidtype geschikt is voor deze behandeling. Het kan zomaar zijn dat je huid je dankbaar zal zijn voor het overslaan van deze ijskoude verleiding.
 
 
 
 
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *