Ook hiermee beschadig je jouw huid..!

beschadig je jouw huid

Natuurlijk weten we dondersgoed dat slapen met make-up en in de zon zitten zonder SPF-factor een grote boosdoener is voor je huid. Maar er zijn nog veel meer dingen die jouw huid kunnen beschadigen. Wij hebben er een aantal voor je opgeschreven. Wanneer je hier nu rekening mee houdt kan je vroegtijdige huidveroudering voorkomen of het gehele verouderingsproces verminderen.

Koffie en dan vooral cafeïne

Helaas voor de koffiedrinkers (en trouwens ook theedrinkers) onder ons, cafeïne is één van de grote boosdoeners. Wanneer je echt niet zonder je koffie kan, probeer dan minimaal 2 glazen water te drinken naast 1 kopje koffie!

Lange, hete douches

Nog een boosdoener voor de huid, en helemaal in de winter, zijn de lange, hete (maar ook zo lekkere) douches. Hoewel eens in de zoveel tijd een stomende douche geweldig kan zijn voor de huid, is dit niet altijd het geval. Het haalt namelijk de buitenste laag van je huid weg. Zodra je uit de douche stapt kan dit voor een extra droge huid zorgen. Als je onder de douche al een rode huid begint te krijgen of dat het begint te jeuken, dan weet je dat je direct onder de douche vandaan moet stappen.

Bellen

Dit had je misschien niet als een boosdoener gezien voor de huid, maar geloof me! Wanneer je urenlang met je nieuwe vriendje of met je vriendinnen aan de telefoon hangt kan dit zorgen voor ontstekingen en huiduitslag. Dit komt dan vooral voor rondom de kaaklijn en de wangen. Omdat de telefoon één van de meest gebruikte voorwerpen is in ons dagelijks leven is het tegelijkertijd ook één van de smerigste. Het is dus essentieel dat je jouw telefoon eens in de zoveel tijd schoonmaakt!

Haarlak op je gezicht

Producten zoals haarlak en je huid zijn geen beste vrienden. Heb je veel last van acne rondom je haarlijn? Dan kan dit komen door je haarlak of andere haarproducten. Wanneer je toch haarlak in je haar wilt doen gebruik dan een haarband zodat er zo min mogelijk op het gezicht terecht komt.

Het dragen van een vieze bril

Net zoiets als de telefoon, maar ook de bril is iets wat je dagelijks bij je hebt. Iets wat dus ook heel erg vies kan worden wanneer je dit niet dagelijks schoonmaakt. Vuile brillen zorgen voor bacteriën rondom de neus. Deze bacteriën kunnen zorgen voor verstoppingen in de poriën wat weer zorgt voor puistjes en irritaties. Reinig je bril regelmatig om dit te voorkomen.

Het knijpen van de ogen

Ben jij altijd aan het knijpen met je ogen om iets te kunnen lezen? Ben je al een tijdje niet naar de oogarts geweest voor een nieuwe bril? Het dragen van oude lenzen of bril kan ervoor zorgen dat je gaat scheelzien. Ook is dit niet goed voor je huid. Het knijpen van je ogen zorgt voor extra rimpels in je gezicht. En laten we dat juist nou niet willen!

Vieze kussens

Verschoon jij regelmatig je beddengoed? Het is belangrijk dat je op een schoon kussen slaapt. ‘s Nachts is je huid bezig met een herstelproces dit betekent dat vele dode huidcellen op je kussen terecht komen. Zorg ervoor dat je minstens één keer in de week jouw kussensloop wast!

Te vaak scrubben

Maar je krijgt zo een heerlijk zacht huidje als je de huid scrubt! Ja, dit klopt! Maar dit betekent niet meteen dat het goed is voor de huid. Het is zeker belangrijk dat je de huid eens in de zoveel tijd scrubt. Maar dit is per huidtype verschillend. Te vaak scrubben haalt de noodzakelijke oliën van de huid af. Deze oliën zijn bedoeld om de natuurlijke glans te behouden. Probeer het te beperken tot 1 keer per week. Nogmaals zegt jouw schoonheidsspecialiste iets anders dan kan dat liggen aan jouw huidtype.

Fronsen

We weten allemaal dat wanneer we veel fronsen of wel met onze ogen knijpen dat hier rimpels uit ontstaan. Probeer te letten op je gezichtsuitdrukkingen, wanneer je bijvoorbeeld aan het werk continu aan het fronsen bent zullen deze rimpels met de dag dieper worden. Let dus op je gezicht!

Teveel suiker

Wanneer je teveel voedingsmiddelen met suiker eet, schaadt je het collageen in de huid. Collageen zorgt voor de versteviging van de huid. Dus meer suiker betekent ook een slappe huid.

Te vaak naar de sauna

Vind je het heerlijk om te ontspannen? En doe je dat het liefst iedere week in de sauna. Eens in de zoveel tijd is dit prima voor de huid, maar wanneer je te vaak gaat zal dit echter een nadelig effect kunnen hebben. De sauna kan er namelijk voor zorgen dat de elasticiteit in de huid vermindert!

Meer tips over huidverbetering vind je in onze blog! Als je meer informatie wilt over huidverbetering kan je altijd contact met ons opnemen!