Microneedling: acht vragen over de Enterpen

microneedling-enterpen

Een veel gebruikte tool voor microneedling is de Enterpen. Dit is een veilige vorm van microneedling, die bij voorkeur wordt uitgevoerd in een professionele schoonheidssalon. In dit artikel behandelen we acht veelgestelde vragen over microneedling en de Enterpen. 

Wat is microneedling? 

Microneedling is het prikken van hele kleine gaatjes in de huid met minuscule naaldjes. Er is tegenwoordig een groot aanbod aan verschillende methoden van microneedling in de vorm van dermarollers en mechanische methoden zoals de Enterpen. Een ander woord voor microneedling is Collageen Inductie Therapie (CIT). 

Wat doet microneedling?

Bij microneedling wordt de huid op minuscule wijze geperforeerd, waardoor de diepere laag van de huid bereikt kan worden zonder de opperhuid te beschadigen. Het openprikken van de diepere laag van de huid zorgt ervoor dat de aanmaak van collageen en elastische cellen weer wordt gestimuleerd. De huid wordt hierdoor voller, gladder, weerbaarder, steviger en egaler van kleur. Tegelijkertijd zorgen de kleine gaatjes ervoor dat producten die worden aangebracht beter worden opgenomen door de huid. Dus wanneer u bijvoorbeeld een anti-age product aanbrengt, zal dit meer effect hebben omdat het product beter zijn werk kan doen in de diepere lagen van de huid. Microneedling opent dus eigenlijk de huid voor andere behandelingen. 

Enterpen-behandeling-microneedling

Waarom microneedling met een Enterpen? 

Er zijn verschillende manieren om een microneedling behandeling aan de huid te geven en de Enterpen is er daar één van. De Enterpen is een veilig en getest product. De naaldjes van de Enterpen hebben een CE goedkeuring en ISO 13485; dit is de internationaal erkende standaard die voldoet aan de regelgeving voor medische hulpmiddelen. Het brengt dus voor u als klant geen risico’s met zich mee om een behandeling met een Enterpen te ondergaan. De Enterpen maakt met zijn vibrerende bewegingen zo’n 1800 huid perforaties per seconde. U heeft dus sneller een groter effect dan met bijvoorbeeld een handmatige dermaroller. Voor de schoonheidsspecialist die de behandeling uitvoert heeft de Enterpen als groot voordeel dat deze draadloos is. Zo kan zij zich gemakkelijk om u heen bewegen en alle plekjes van uw huid goed bereiken. Behaalde resultaten met de Enterpen: 

 • Gladdere huid
 • Stralende, frisse en egaal gekleurde huid 
 • Vermindering van fijne lijntjes
 • Verbetering van de huidstructuur
 • Vermindering van acnélittekens 

Enterpen-behandeling-microneedling

Is microneedling geschikt voor mijn huid?

Een microneedling behandeling met de Enterpen kan uitgevoerd worden op alle huidtypen. De Enterpen wordt succesvol toegepast bij de volgende huidaandoeningen: 

 • Striae of striemen
 • (Acné) littekens
 • Fijne lijntjes
 • Verouderde huid
 • Huid die beschadigd is door de zon
 • Grove huidstructuur 

Doet microneedling met de Enterpen pijn? 

De naaldjes in de Enterpen zijn af te stellen op de gewenste diepte. De behandelaar kan dus zelf regelen hoe diep de naaldjes in uw huid gaan prikken. Hierdoor kan er gekozen worden voor een afstelling die prettig voor u is. Het prikken van de naaldjes voelt u natuurlijk wel, maar hoeft geen pijn te doen. Een behandeling met de Enterpen kan licht prikkelend aanvoelen. Na de behandeling kan er een warm of prikkelend gevoel zijn. Ook kan de huid tijdelijk rood zien na de behandeling. Het gevoel van warmte of prikkeligheid trekt een paar uur na de behandeling alweer weg. De roodheid kan een paar dagen aanhouden, maar trekt ook vanzelf weer weg. 

Is microneedling veilig?

Microneedling die uitgevoerd is door een opgeleide professional met een professioneel en gecertificeerd product is volkomen veilig. De Enterpen heeft een CE goedkeuring en ISO 13485; dit is de internationaal erkende standaard die voldoet aan de regelgeving voor medische hulpmiddelen. Het is van groot belang na de behandelingen de huid te beschermen met een hoge SPF. De huid is kwetsbaar na de behandeling en om de invloed van pigmentvorming tegen te gaan is het gebruiken van een product met een hoge SPF van belang. Voor dermarollers die thuis gebruikt worden zijn weinig garanties te geven, omdat deze verkeerd gebruikt kunnen worden. 

Hoeveel behandelingen microneedling heb ik nodig?

De effecten van microneedling met de Enterpen zijn na één behandeling al zichtbaar. Maar voor langdurige resultaten bij huidaandoeningen, is het aan te raden de behandeling te herhalen. Er zijn gemiddeld zes behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. De hoeveelheid behandelingen wordt bepaald aan de hand van een huidanalyse. Tussen de behandelingen zit steeds zo’n twee tot zes weken. Ook dit is afhankelijk van het advies van uw behandelaar en met welk doel u de behandeling ondergaat. 

Hoe werkt een microneedling behandeling met de Enterpen? 

Voor de behandeling begint wordt de huid diep gereinigd. Er kan een serum of peeling op de huid worden aangebracht. Vervolgens wordt er met de Enterpen over het te behandelen gebied bewogen. De naaldjes van de Enterpen maken vibrerende bewegingen. Een behandeling met de Enterpen duurt gemiddeld zo’n 20 minuten.

Enterpen-behandeling-microneedling