Microdermabrasie: alles wat je moet weten!

Microdermabrasie Rotterdam

Als je begint te merken dat er alleen zoveel crèmes zijn om je probleemhuid te behandelen. Of je nu last hebt van pigmentatie, acne littekens, ongelijkmatige huidtextuur of verstopte poriën. Is het misschien tijd om het grote wapen tevoorschijn te halen: microdermabrasie

Het is tijd voor microdermabrasie, de professionele huidbehandeling die de huid zal laten stralen! We zullen nu een aantal vragen met je doornemen zodat jij binnen no-time weet wat microdermabrasie is en of het wat voor jou is!

Wat is microdermabrasie?

Nee het is niet de beruchte behandeling met de mini-naaldjes: microneedling. Hier verwarren mensen zich nog wel eens over. Microdermabrasie is in het kort: een professionele peeling van de huid. Het verwijderd dode huidcellen van de huid.

Microdermabrasie is eigenlijk een soort schraper wat daarna direct wordt opgezogen door een soort stofzuiger. De meeste apparaten maken gebruik van kristallen koppen (of zelfs diamanten koppen) die de bovenste laag van de huid afschrapen.

Wat doet microdermabrasie voor de huid?

Het klinkt allemaal best gaaf, kristallen kop, stofzuiger, maar wat heeft deze behandeling voor effect op mijn huid?

Volgens verschillende grote beauty vakbladen is microdermabrasie een van de meest populaire niet chirurgische behandelingen. De exfoliërende techniek kan verschillende huidproblemen laten verdwijnen zoals:

 • Gepigmenteerde huid;
 • Fijne lijntjes;
 • Verstopte poriën;
 • Vergrote poriën;
 • Acne littekens;
 • Littekens;
 • Ongelijke huidtextuur;
 • Olieachtige huid;
 • Droge huid;

En dan hebben we nog niet eens verteld dat deze behandeling er voor zorgt dat collageen en elastine in de huid wordt geactiveerd. Ook zal het de huidverzorgingsproducten beter kunnen opnemen, wat betere resultaten betekent. Het feit dat microdermabrasie een nieuwere gezondere huid onthult zal direct te zien zijn na de behandeling!

Hoe voelt microdermabrasie aan?

Het gevoel van de behandeling wordt door velen omschreven als zacht krabben. Sommige klanten beschrijven het als een winderige dag op het strand. De behandeling is dus niet pijnlijk en kan zelfs comfortabel genoemd worden.

Laat je niet afschrikken door mijn woord ‘krabben’. Meestal is dit de zuiging van de stofzuiger die over de huid glijdt. Het is vaak wat erger in bepaalde gebieden zoals bij je wangen en rondom je neus, hier heb je over het algemeen ook meer vel.

Microdermabrasie is een supersnelle en niet-invasieve behandeling, wat betekent dat er geen downtime is. Je kunt de behandeling tijdens je lunchpauze gerust ondergaan zonder dat je je zorgen moet maken over terugkomen met een knalrood gezicht!

Belangrijke dingen om te onthouden:

 • Mensen met een donkere huid moeten voorzichtiger zijn met behandelingen zoals microdermabrasie. De kans bestaat dat de behandeling huidpigmentatie kan veroorzaken. Niet ideaal als je op zoek bent naar een vlekkeloze teint, toch?
 • Indien je een huidaandoening hebt zoals rosacea, eczeem of open wondjes wordt afgeraden. De behandeling stimuleert de bloedtoevoer naar het gezicht, wat de huid met een van deze aandoeningen verder kan irriteren. Als je niet zeker bent dan is het belangrijk dat je naar een specialist gaat.
 • Wanneer je de behandeling hebt ondergaan is het belangrijk dat je de ‘nieuwe’ huid beschermt tegen de schadelijke stoffen van buitenaf. Dus indien je een behandeling boekt, bedenk dan meteen dat het handig is om een SPF aan te schaffen.

Microdermabrasie Rotterdam

Bij Centifolia in Rotterdam kun je terecht voor een dermabrasie behandeling. Wil je nog meer weten over deze behandeling? Klik dan op deze link!