Mee-eters

Wat zijn mee-eters precies?

Een mee-eter is een verstopt talgkliertje die onder de huid zit. In de uitgang van deze klier zit een propje huidcellen met talg. Wordt de afvoer afgesloten door verhoornde huid dan spreekt men van een whitehead. Is er een zwart puntje zichtbaar dan spreekt men van een blackhead. De donkere verkleuring wordt toebedeeld aan oxydatie van pigment.

Het is niet verstandig om mee-eters zelf uit te knijpen. Het kan namelijk zijn dat er bacteriën onder je nagels zitten, die door het uitknijpen op je huid terecht kunnen komen en hier een ontsteking veroorzaken. Ook kunnen er als het gevolg van het (te hard) uitknijpen uiteindelijk littekens ontstaan.

Voorkom mee-eters

Je kunt er zelf wel voor zorgen dat je mee-eters voorkomt. Dit kan door een goede reiniging van de huid. Kies hierbij voor verzorgingsproducten die passen bij jouw huid. Vooral tijdens momenten van hormonale veranderingen, bijvoorbeeld tijdens de menstruatie of het wisselen van de pil, is het belangrijk om hier extra op te letten. Gebruik bij voorkeur geen zeep of vette producten die de poriën doen verstoppen. Ook is het aan te raden om alcoholhoudende reinigingsproducten te vermijden.

Bekijk ook: Pedicure Rotterdam

Afspraak maken