Mee-eters verwijderen

Hoe kun je mee-eters verwijderen? Het is een vraag die vaak wordt gesteld. Het is een grote markt en er worden veel oplossingen aangeboden om mee-eters mee te kunnen verwijderen. Van maskers tot apparaten, strips, tangen, lepels en zelfs tandpasta zou mee-eters kunnen verwijderen. In dit blogbericht lees je hoe je mee-eters op vakkundig kunt verwijderen.

Welke soorten mee-eters zijn er?

Zwarte mee-eters en witte mee-eters. Ze worden ook wel blackheads en whiteheads genoemd. De talgklieren in het gezicht, op de rug en op de borst worden groter en maken meer talg of huidsmeer aan. Als er te veel talg wordt gemaakt, hoopt het zich op en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Bij de zwarte mee-eters kan het talg oxideren waardoor deze zijn herkenbare zwarte kleur krijgt. Bij witte mee-eters is de porie nauwer waardoor het talg minder reageert op lucht en daardoor niet verkleurt. Er bestaan ook nog Microcomedonen. Deze zijn nog kleiner dan de whiteheads en zien eruit als kleine witte puntjes in de huid. Microcomedonen kunnen zowel blackheads als whiteheads worden.

Hoe moet je mee-eters verwijderen?

Er gaan veel manieren rond op het internet over hoe je mee-eters zelf kunt verwijderen. Mee-eters zijn vervelend en kunnen onder andere voor schaamte zorgen. Sommige mee-eters zitten op goed zichtbare plekken als de neus, voorhoofd, kin of de wangen. Andere mee-eters op de rug en schouders zullen als minder storend worden ervaren. Het is verstandig om mee-eters in een vroeg stadium aan te pakken, omdat Mee-eters uiteindelijk ontstoken kunnen raken door bacteriën en zo puistjes (pustels) vormen. Uit onderzoek blijkt dat mee-eters weer terugkomen als je ze plaatselijk hebt ‘verwijderd’. De beste remedie tegen verstopte poriën is om dagelijks je gehele huid mild te reinigen en regelmatig te exfoliëren met salicylzuur. Dit ingrediënt verwijdert dode huidcellen, en lost vet en talg op zónder de huid te beschadigen.

Hoe je mee-eters niet moet verwijderen

Sommige methoden zijn nou eenmaal niet handig om af te komen van mee-eters. Ze veroorzaken schade als littekens en gaatjes, of kunnen de situatie juist verergeren op de lange termijn. Hieronder de populairste methoden die wij afraden;

  • Mee-eters uitknijpen (kans op littekens en infecties)
  • Mee-eters uitdrukken (kans op littekens en infecties)
  • Mee-eters verwijderen met tandpasta (werking verschilt per persoon)
  • Mee-eter strips, ook wel neusstrips (vooral een korte-termijn oplossing)
  • Mee-eters  met hete stoom om poriën te openen en reinigen, kunnen de barrièrelaag kapot maken.

De beste methode: een mee-eters behandeling

Een mee-eters behandeling door een schoonheidsspecialist is de beste methode om mee-eters, acne en puistjes te laten verwijderen. Bij Schoonheidssalon Centifolia hebben wij ruime ervaring met- en zijn wij gespecialiseerd in huisbehandelingen tegen mee-eters,  acne en puisten. Neem gerust contact op met info@centifolia.nl of 085 – 060 5426 voor vragen of meer informatie. Ook is het mogelijk om direct online een afspraak in te plannen bij onze vestiging in Rotterdam.

 

Afspraak maken