Acne Specialist Rotterdam

Ongeveer 85% van de jongeren tussen 14 en 25 jaar heeft acne in wisselende mate van ernst. Helaas kunt u ook door acne getroffen worden op latere leeftijd. Oorzaken van acne zijn erfelijkheid, hormonen, vorming van microcomedonen, toegenomen productie van talg en kolonisatie van de haarfollikel door Propionibacterium acnes. Acne is psychisch ontzettend belastend en het maakt u onzeker. Diepe en ontstoken acne kan flinke littekens veroorzaken, waardoor u letterlijk voor het  leven getekend bent. Gelukkig is er wat aan te doen. Wat is dan de beste acne behandeling voor uw acne? Waar u vastloop pakt onze de draad weer op. Kom dan langs voor een gratis eerste consult en hoor wat de schoonheidsspecialiste allemaal kan doen voor u!

Hoe kan acne behandeld worden?

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn.

Acne Specialist Rotterdam

Patiënten die veel en langdurig last hebben van acne, zijn vaak zowel bij een huisarts of Dermatoloog als bij een schoonheidsspecialist onder behandeling. De huisarts of Dermatoloog kan medicijnen voorschrijven die aansluiten op de behandeling bij de schoonheidsspecialiste. De schoonheidsspecialiste kan uw huid intensief reinigen en het herstel van de huid stimuleren. Hierdoor komt de acne tot rust en verbetert de huidstructuur. Daarnaast behandelt de schoonheidsspecialist problemen die voortkomen uit acne, zoals littekens. Een actieve bijdrage van de patiënt is een voorwaarde om iedere vorm van behandeling te doen slagen en aan zelfvertrouwen te winnen. Wilt u weten wat u kunt doen om acne te verminderen? De schoonheidsspecialist geeft u graag advies!

Wij raden u af om:

  • puistjes zelf uit te knijpen of aan puistjes te krabben. Dit kan leiden tot meer ontstekingen en/of acnelittekens.
  • uw huid te wassen met heet water en een reinigingsmiddel met een te hoge zuurgraad.
  • uw huid stevig schoon te maken. Scrub de huid maximaal twee keer per week.
  • sterk ontvettende huidverzorgingsproducten (zoals producten op basis van alcohol) te gebruiken.

Wat kunt u zelf doen?

Wij adviseren u om:

  • uw huid voorzichtig te wassen (1 à 2x per dag) met lauw water. Dep uw huid na het baden droog met een schone handdoek.
  • zeep te gebruiken met een zuurgraad (pH-waarde) van 5 of lager.
  • uw huid goed te beschermen tegen de zon, dit is vooral belangrijk na een dieptereiniging van de huid. Een goede zonnebrandcrème heeft een hoge spf beschermingsfactor en is geschikt voor de acnehuid. Breng de crème een half uur voor het zonnen aan en herhaal dit om de twee uur.
  • te kiezen voor producten op waterbasis als u make-up of zonnebrandmiddelen gebruikt.
  • strakke en synthetische kleding (direct op de huid) te vermijden.

Soms helpt het gebruik van een peelingcrème op basis van glycolzuur,tretinoïne (vitamine A zuur), benzoylperoxide of fruitzuur.

Verwijzingen en vergoedingen

Geen verwijzing nodig
Voor de behandelingen van acne en acnelittekens door de schoonheidsspecialist heeft u geen verwijzing van een huisarts of Dermatoloog nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering
In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Interesse in een Acne behandeling in Rotterdam?

Tijdens een consult maakt u kennis met de acnespecialist en zal zij vervolgens vragen stellen en uw huid beoordelen. Vervolgens zal er aanleiding van de anamnese en inspectie zal de specialist een persoonlijk advies geven en een behandelplan opstellen. Er bestaat geen standaardbehandeling, flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De behandeling door de huidspecialist kan onder andere bestaan uit het manueel reinigen van de huid, het aanbrengen van chemische peelings, microdermabrasie en Acnelittekens kunnen worden onder andere aangepakt door middel van chemische peelings, microneedlingtherapie of (micro)dermabrasie. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn. Vaak is een combinatie van behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Samen zullen jullie dan starten met de Acne therapie in Rotterdam op weg naar een mooie, gladde en stralende huid! Wilt u graag van uw acne af of heeft u kinderen die u graag zou willen laten behandelen? Kom dan eens langs voor een adviesgesprek. Wij informeren u graag over de mogelijkheden tot behandeling. U kunt contact opnemen via 06-14396528 of via onze contactpagina. Of maak hier direct een afspraak:

Laden...
Afspraak maken