Hoe microneedling kan helpen bij fijne lijntjes en rimpels!

microneedling

Het verouderingsproces is onvermijdelijk, helaas! Maar er zijn absoluut manieren (HINT: microneedling) die dit proces kunnen vertragen en ervoor kunnen zorgen dat jij er zo lang mogelijk zo jong mogelijk uit ziet!

Start young

Als we jong zijn, is meestal een van de laatste dingen waar we aan denken de veroudering van onze huid. De dagen in de zon zijn heerlijk, de alcoholische versnaperingen vloeien rijkelijk en Fastfood één keer in de week is niet vreemd. Maar als je iets moet overwegen, en dan vooral al als je jong bent is een juiste huidverzorgingsroutine. Denk hierbij aan de kleinste dingetjes: schone lakens en zonnebrandcrème! Deze moeten een MUST zijn zelfs op jonge leeftijd.

Ons collageen verdwijnt

Naarmate we onze 20e jaren ingaan begint de aanmaak van collageen al af te nemen. In de loop van tijd verliezen we zelfs ons collageen. Collageen is de sleutel tot een stevige en elastische huid. Het vermindert rimpels en fijne lijntjes!

Microneedling

Hoewel microneedling misschien op een jonge leeftijd een drastische optie kan lijken. Is het de basis voor preventieve huidveroudering. Niet alleen is microneedling preventief het kan ook helpen bij het stilzetten van de tijd en zelfs de klok terug draaien om enkele huidige fijne lijntjes en rimpels.

Het proces

Het microneedling proces omvat snelle bewegingen van hele fijne naalden die de epidermis doorprikken. Je moet me vertrouwen als ik zeg dat het erger klinkt dan het is. De prikjes in je huid zie je vaak niet eens het enige wat kan gebeuren is dat de huid wat roder is dan normaal na zo een behandeling. Wanneer de naaldjes door onze huid gaan, wordt het genezingsproces van de huid in werking gesteld. Het lichaam stimuleert dan onder andere collageen om zo het genezingsproces te starten. En laten wij nou net collageen nodig hebben om onze rimpels weer strak te krijgen!

Zelfs perfect voor acne littekens

Microneedling heeft naast het verminderen van rimpels nog meer voordelen. Het kan ook verschillende huidaandoeningen zoals acne littekens of verkleuringen in het gezicht verminderen. Het is een geweldige manier om collageen diep in de huidlagen te stimuleren!

Microneedling in Rotterdam

Woon je in Rotterdam of in de omgeving van Rotterdam dan zou jij een keer een afspraak moeten maken bij Centifolia Rotterdam. Hier hebben wij medische specialisten rondlopen die jou kunnen helpen bij het verbeteren van de huid, met o.a. microneedling. Lees hier meer over microneedling of maak hier online meteen een afspraak!