Het behandelen van acne!

behandelen

Er zijn verschillende manieren hoe je acne kunt behandelen. Je kunt dit bij een dermatologist doen, schoonheidsspecialiste of zelfs thuis. Onderstaand leggen we je uit hoe je bepaalde types acne kunt behandelen.

Behandelen van mee-eters en witte koppen

Als je mee-eters en witte koppen hebt, is het belangrijk om je poriën te ontstoppen en ervoor te zorgen dat het voorkomen wordt dat nieuwe bacteriën in de huid kunnen infiltreren. Salicylzuur is het perfect voor, omdat het een antibacterieel middel is dat diep in de poriën dringt, is in olie oplosbaar (wat betekent dat het ook mogelijk is bij een vette huid) en helpt bij het kalmeren van een rode huid (wat vaak samengaat met veel acne).

Niet-inflammatoire acne (lees hier wat dit betekent), reageert het beste op tretinoïne, dit is alleen op recept verkrijgbaar. Een net iets mindere vorm van tretinoïne is retinol wat terug te vinden is in veel huidverzorgingsproducten. Retinol (of tretinoïne) moet je alleen gebruiken in de avond, dit omdat de werking zal worden gedeactiveerd wanneer het met UVA- en UVB-stralen in aanraking komt.

Behandelen van puistjes

Wanneer je rode puistjes hebt betekent het dat er bacteriën bij betrokken zijn. Dit is wanneer een dermatoloog kan aanbevelen om antibiotica te gebruiken om de bacteriën op het huidoppervlak te doden. Er is ook een oplossing om deze bacteriën van binnenuit aan te pakken. Zoek naar ingrediënten zoals salicylzuur, benzoylperoxide, doxycycline of clindamycine om zo de puistjes te kunnen verminderen. Het zelf kiezen van producten is niet verstandig, overleg dit altijd met een dermatoloog of een schoonheidsspecialiste.

Ernstige of cystic acne

Wanneer mensen last hebben van ernstige acne of van cystic acne, kunnen artsen overwegen om isotretinoïne te gebruiken (beter bekend als accutane). Omdat dit zo’n sterk medicijn is, is er enige controverse, maar dit kan ontzettend goed helpen, maar hierbij is het belangrijk dat je het laat controleren door een dokter of specialist in acne.

Schoonheidsspecialiste

Voordat je naar een dermatoloog of arts stapt adviseren wij altijd om bij een schoonheidsspecialiste langs te gaan, als de kennis goed is kan een schoonheidssalon ook al heel veel voor je betekenen voordat je echt naar een dokter hoeft te stappen. Het gebruik van de juiste producten kan al een wereld van verschil zijn! 

Gerelateerde blogs