Feiten en fabels over acne

feiten

Er gaan heel veel verhalen in de rondte over acne, sommige verhalen heb je gehoord van je moeder, sommige verhalen heb je ergens gelezen. Wij zien, vooral als het gaat over acne, dat er heel veel fabels in de wereld zweven. Door middel van deze blog willen wij deze fabeltjes uit de weg halen!

Je groeit er toch overheen?

Dit is een fabel! Het is juist niet slim om niets aan je acne te doen zodra je hier last van hebt. Het is belangrijk dat je het juist goed aanpakt, anders wordt het alleen maar erger. Het allerergste is dat je er zelfs acnelittekens aan kan overhouden als je het niet goed aanpakt…

Chocolade zorgt voor acne?

Het is bekend dat voeding een grote rol speelt bij het verergeren van acne en daar is  chocolade een voorbeeld van. Dit komt door het hoge suikergehalte, deze suikerpiek in je bloed zorgt voor de aanmaak van insuline. En insuline stimuleert de productie van androgene en deze verhogen de talgproductie.

Let wel op dat je niet te veel suikers binnen krijgt!

Acne is besmettelijk?

Acne is niet besmettelijk! Pfieuw… Je kunt het niet krijgen van een ander. 

Moet je de puistjes uitknijpen?

Als je ooit hebt gehoord dat je je puistjes moet uitknijpen dan heb je echt een grote fabel gehoord. Het uitknijpen van puistjes leidt vaak tot alleen maar meer ontstekingen en uiteindelijk zelfs littekens…

Tijd voor tandpasta?

In principe is het handig om de pukkels met een bepaald middel uit te drogen zodat ze verdwijnen. Tandpasta is alleen niet de beste oplossing omdat het de huid kan irriteren en zo kan zorgen voor nieuwe puistjes..

Acne is erfelijk?

Acne zit zeker in de familie. De kans is groot dat wanneer je ouders last hebben gehad van acne jij hier ook helaas last van zal krijgen. Dit betekent alleen niet dat je het hier bij moet laten, zoals hierboven al aangegeven zijn er genoeg mogelijkheden om acne te doen verdwijnen!

Zon en acne werkt goed samen?

Je zou het denken dat een lekker zonnetje goed is voor de huid, we voelen ons vaak fitter en zitten beter in ons vel, maar dit betekent helaas niet dat de zon goed is voor een vermindering in acne. De zon droogt de huid uit. Hierdoor wordt er dan extra talg  aangemaakt waardoor je huid vetter en dikker wordt.

Wanneer je veel zweet heb je vaak meer last van acne?

Alleen zweten zorgt niet voor acne. Nee het is de combinatie van strakke kleding en wrijving die voor acne kunnen zorgen. Draag je een pet of een band tijdens het sporten? Dan kan die zorgen voor een acne aanval, maar dit komt dus niet door het zweten maar door de wrijving.

Zo, dat zijn weer een aantal fabels die we uit de wereld hebben geholpen. Om je nog beter te helpen wanneer je acne hebt hebben we een aantal simpele tips opgeschreven:

  • Vervang je kussensloop regelmatig;
  • Maak je telefoon dagelijks schoon;
  • Stop niet met je producten als je huid vrij is van puistjes;
  • Ga nooit naar bed zonder je gezicht te reinigen;
  • Was je handen voordat je aan je gezicht gaat zitten;
  • Zoek hulp bij een schoonheidsspecialiste;
  • Reinig je make-up kwastjes;
  • Bescherm jezelf tegen de zon;

Wil je meer informatie over acne? Of wil je een afspraak maken voor een acne behandeling bij Beautysalon Centifolia in Rotterdam? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde blogs