Elektrisch ontharen

BEHANDELING

Heeft u last van overbeharing of ongewenste haren? Dan is elektrisch ontharen bij Centifolia Rotterdam misschien wel iets voor u! Bij Centifolia in Rotterdam zorgen wij dat de ongewenste haren verdwijnen!

Wat is overbeharing?

Overmatige lichaamsbeharing kent verschillende oorzaken. Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen en erfelijke aanleg. De meest voorkomende vormen van overmatige lichaamsbeharing zijn hirsutisme en hypertrichose. Hirsutisme is overbeharing volgens een mannelijk beharingspatroon bij een vrouw. Hypertrichose is een toename van haar op een willekeurig lichaamsgebied, die niet aan een bepaald patroon gebonden is. De toename van haar is meer dan verwacht wordt op grond van leeftijd, ras of geslacht. 

Hoe werkt Elektrisch ontharen tegen overbeharing?

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd. Tijdens de behandeling wordt een dun steriel wegwerp-naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. De beharing wordt na iedere behandeling dunner en minder gepigmenteerd Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1 à 2 jaar. U kunt een haarreductie verwachten van 70-80%, maar wij kunnen geen garantie geven.

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen in het gezicht. Bekijk hiervoor je polisvoorwaarden zodat je weet aan welke voorwaarden jouw behandelaar moet voldoen.

“Tijdens het eerste consult werd er aandachtig naar mijn wensen geluisterd en een behandelplan opgebouwd. Voor thuis krijg ik tips en adviezen mee. Inmiddels is mijn huid stukken verbetert en ben ik minder onzeker.”

Anoniem