Elektrisch ontharen of epileren

elektrisch-ontharen-epileren

Overbeharing of ongewenste beharing is een vervelend verschijnsel, vooral met de warme zomerdagen. Je wilt het liefst zo haarvrij mogelijk in je badkleding of korte broek verschijnen. Gelukkig zijn er verschillende methoden om het lichaam (permanent) te ontharen. Laser ontharen, IPL ontharen en elektrisch ontharen zijn veel voorkomende vormen van (permanent) ontharen. Wat zijn de verschillen en hoe werkt bijvoorbeeld elektrisch ontharen? We leggen het uit in deze blog.

Definitief ontharen: de beste methode

Elektrisch ontharen, IPL ontharen en laser ontharen zijn allemaal technieken die zorgen voor een verminderde haargroei op de behandelde plek. Deze methoden worden in de volksmond ook wel als permanent ontharen samengevat. Wij noemen het liever verminderen van de haargroei, omdat er altijd enkele haren achter zullen blijven. Vaak zijn dit hele dunne haren, wij noemen dit restharen. Daarnaast kunnen er onder invloed van hormonen slapende haarzakjes geactiveerd worden, waardoor er nieuwe haren kunnen ontstaan. Deze nieuwe haren kunnen weer met elektrisch ontharen worden verwijderd. In het kort:

  • Elektrisch ontharen is het verwijderen van de haren door gebruik te maken van een wisselstroom via een minuscuul naaldje (zo klein als een haar).
  • IPL ontharen is verminderen van de haargroei d.m.v. lichtflitsen. De afkorting IPL staat voor Intense Pulsed Light. De lichtflitsen of IPL energie verhitten en beschadigen de haarzakjes, zodat er geen haar meer uit kan groeien.
  • Laser ontharen is het verwijderen van haren d.m.v. een gefocuste golflengte die zich op het haarzakje richt. Deze methode is over het algemeen wat pijnlijker dan de andere methoden.

Het grootste verschil tussen elektrisch ontharen, IPL ontharen en laser ontharen is dat elektrisch ontharen geschikt is voor alle haarkleuren en huidskleuren. Laser ontharen en IPL ontharen is alleen mogelijk op gepigmenteerde haren en kan in sommige gevallen vlekken veroorzaken bij donkere huidtypen. Elektrisch ontharen is veilig en effectief op alle haarkleuren.

Gezicht ontharen met elektrische epilatie

Elektrisch ontharen is geschikt voor alle haarkleuren, je kan er alleen haartjes mee behandelen die zichtbaar zijn. De huid wordt langdurig zacht en glad, zonder stoppels. Bij elektrisch epileren wordt doormiddel van een dun, steriel wegwerpnaaldje kleine stroomstootjes gegeven aan de haarzakjes, waardoor deze beschadigen en steeds minder geschikt worden om haar in te laten groeien. Je hebt dus meerdere behandelingen nodig voor een langdurig resultaat. De behandeling moet vaak wekelijks herhaald worden. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1 a 2 jaar.

Bikinilijn ontharen met elektrische epilatie

Ook het ontharen van de bikinilijn is mogelijk met elektrisch ontharen. Houd er wel rekening mee dat elektrisch ontharen alleen mogelijk is bij haartjes die zichtbaar zijn, ze mogen dus niet net af geschoren zijn. Tussen de behandelingen door mag er ook niet onthaard worden. Je kunt uiteindelijk 70-80% minder haargroei verwachten. Garantie is helaas niet mogelijk, omdat het lichaam zelf slapende haarzakjes kan wakker maken. Dit is soms het geval bij hormonale veranderingen of medicijngebruik. Daarom hebben wij het ook liever over het verminderen van de haargroei i.p.v. permanent ontharen.

Elektrisch ontharen in Rotterdam

Bij onze schoonheidssalon in Rotterdam kun je een afspraak maken voor elektrisch ontharen. Het is verstandig eerst een adviesgesprek in te plannen, zodat we meer informatie kunnen geven over het verloop en de mogelijkheden van de behandelingen. Niet alle huid- en haartypes zijn hetzelfde en daarom geven we iedereen graag een passend advies. Het is ook mogelijk eerst telefonisch contact op te nemen om aanvullende vragen te stellen over deze behandeling. Een aantal zorgverzekeraars vergoed elektrisch ontharen.

Bekijk hier de behandel pagina voor elektrisch epileren >

Heb je vragen over het elektrisch epileren van je bikinilijn, gezicht of andere lichaamsdelen? Neem dan gerust contact met ons op.