Chemische peeling

Chemische peeling

DiaSalon2Voor de peeling gebruiken wij een lage concentratie van trichloorazijnzuur (15%). Het is een techniek waarbij een product dat op de huid wordt aangebracht om de bovenste huidlagen te verwijderen. Na de genezing komt er een strakkere en jongerlijkende huid tevoorschijn.

Voor de behandeling

Voor de behandeling bespreken wij met u door over alles wat met de behandeling te maken heeft. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit gesprek geven wij een advies of een geschikte kandidaat bent voor een TCA Peeling. Als wij besluiten de behandeling door te laten gaan, brengen wij van te voren een teststukje op de elleboog aan.

Tijdens de behandeling

Door middel van chemische peeling worden de oppervlakkige huidlagen verwijderd. Door de chemische peeling wordt de huid ter plaatse van de rimpel of de onregelmatigheid geëgaliseerd. Ook (mindere diep liggende) pigmentafwijkingen kunnen op deze wijze worden verminderd. Tijdens deze behandeling voelt u een branderig gevoel, wat ongeveer 2 tot 3 minuten duurt. Daarna wordt het product verwijderd.

Na de behandeling

Na afloop van de behandeling wordt de behandelde huid direct ingesmeerd met een crème. De huid kan strak aanvoelen en na een aantal dagen gaan vervellen. Deze verschijnselen verdwijnen snel na de behandeling. In de meeste gevallen is de huid na enkele dagen genezen en wordt het resultaat van de Peeling zichtbaar. Na de behandeling dient u twee maanden niet te zonnen of gebruik te maken van een hoogtezon. Dit om pigmentatieafwijkingen te voorkomen. Het gebruik van een sunblock is ter zeerste aan te raden, ook in de wintermaanden.

Contra-indicatie

  • Een TCA peeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen.
  • Bij donkere en negroïde huidtypen is het risico op pigmentstoring te groot.
  • Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd in de wintermaanden.

Bekijk ook: Pedicure Rotterdam

Afspraak maken