Het belang van bescherming in de herfst en winter!

herfst

Terwijl de huid minder snel verbrandt tijdens de herfst- en wintermaanden, wordt je huid (die je waarschijnlijk niet beschermd) nog steeds blootgesteld aan UV-stralen. De UVA-stralen dringen diep door in de dermis, de dikste laag van de huid, wat vroegtijdige veroudering veroorzaakt en kan bijdragen aan huidkanker!

80% straling beland op jouw huid…

De dreiging van verbranden is minder hoog in de herfst en winter, maar het komt allemaal overeen. Het bewolkte, mistige weer tijdens de koudere maanden kan ervoor zorgen dat jij denkt dat je geen bescherming nodig hebt. Zelfs wanneer er dikke wolken en mist zijn, kunnen tot 80% van de UVA-stralen nog steeds doordringen op jouw huid!

Liefhebbers van wandelen, hardlopen en het verkennen van het buitenleven tijdens de koudere maanden, bescherm je huid alsof het midden zomer is! Smeer je dagelijks in met een SPF-bescherming en overweeg om tijdens het wandelen of hardlopen een pet te dragen.

Handige weetjes:

  • UV-stralen kunnen door wolken en mist komen. Tot 80% van de UV-stralen kan ondanks het weer jouw huid bereiken;
  • Sneeuw weerspiegelt maar liefst 80% van de UV-straling. Dit is veel hoger dan bij water of zand;
  • Draag een pet of hoed wanneer je veel buiten bent, ook in de koudere maanden!
  • Breng een royale hoeveelheid SPF 30+ aan op een schone, droge huid, ten minste 15 minuten voor blootstelling aan de zon. Pas dit iedere twee uur toe wanneer je buiten bent!

Wintersporten is extra schadelijk!

Om ons alvast even voor te bereiden op het winterseizoen: de winter is een populaire tijd om hogere hoogtes te bezoeken met wintersport. Op deze hoogtes is de UV-straling nog gevaarlijker. Met elke 1000 meter stijging in hoogte, stijgen de UV-niveaus met 10 tot 12%! Deze factor, in combinatie met de sneeuwweerkaatsting, 80% van de UV-stralen, kan dit leiden tot aanzienlijke schade door de zon aan de huid en ogen. Draag daarom tijdens dit seizoen altijd een beschermende zonnebril en smeer jezelf iedere twee uur goed in met een SPF-bescherming.

Aangepaste huidverzorging per seizoen

Het is belangrijk dat je per seizoen jouw huidverzorgingsroutine aanpast! Ben je op zoek naar de juiste producten voor jouw huid die ook nog eens passen bij het seizoen? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend intakegesprek!

Gerelateerde blogs: