Microneedling Rotterdam

De Enterpen is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling. Micro-needling Rotterdam is een vorm van Collageen Inductie Therapie (CIT). Het is een methode waarbij met behulp van de ENTERPEN™ vibrerend microscopisch kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Hierdoor komen huideigen groeifactoren vrij die de aanmaak van collageen, fibroblasten en elastine (bindweefsel) stimuleren. De huid wordt hierdoor voller, gladder, weerbaarder, steviger en egaler van kleur.

Werking Enterpen (micro needling therapie)

 1. Versteviging van de huid en vermindering reliëf: De bindweefselcellen krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u al na enkele behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.
 2. Vernieuwing van de huidcellen en zuivering: Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De verdikte hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen. Behandeling met de Enterpen heeft dus ook een zuiverend effect.
 3. Egalisering van de huidteint: Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden.

*resultaten verschillen per persoon

Huidproblemen voor Microneedling Rotterdam

 • Fijne lijntjes en rimpels;
 • Acne littekens;
 • Littekens van andere aard;
 • Zonbeschadiging;
 • Pigmentstoornis;
 • Grove huidstructuur / vergrote poriën;
 • Striae / striemen.

Behandelfrequentie Enterpen

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 5 á 6 behandelingen in kuurverband, elke 4-6 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Enterpen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

Uw microneedling en enterpen specialist in Rotterdam

Bekijk de video en maak kennis met microneedling en enterpen specialist Diana Dollee.

De procedure

Voor er gestart wordt met de behandeling vindt er een intakegesprek plaats. Hierin wordt in kaart gebracht wat uw klachten, wensen en verwachtingen zijn. De behandelingen zijn doorgaans geschikt voor iedereen. De medisch schoonheidsspecialist zal u informeren over reële mogelijkheden en verwachtingen ten aanzien van de behandeling. Er wordt samen met u een behandelplan opgesteld en besproken, waarin alle aspecten van de behandeling aan de orde komen, zoals: eventuele complicaties, aantal behandelingen, kosten, richtlijnen etc. Er zal u gevraagd worden naar uw algehele gezondheid, het eventuele medicijngebruik, de medische voorgeschiedenis en eventuele allergieën. Instructies en adviezen zullen met u worden doorgenomen om de behandeling zo goed mogelijk en zonder complicaties te laten verlopen. Soms zal er besloten worden om niet te behandelen. Bijvoorbeeld wanneer er een contra-indicatie is. Er is voldoende ruimte voor vragen en informatie. Afspraken worden vastgelegd in een Informed Consent (toestemmingsformulier).

De behandeling

Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur serum aangebracht op uw huid, waarna de Enterpen roterend over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie. Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is de bedoeling! De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heeft u enkel een egale roze/rode huid voor circa 1 á 2 uur. Eventueel zal de Medisch Schoonheidsspecialist u het gebruik van EMLA crème adviseren. Dit is een verdovende crème die een uur voor de behandeling aangebracht wordt en in moet trekken onder folie.

Hoe reageert mijn huid op de behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de Enterpen: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag.

Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Enterpen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor 30 of hoger en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

Het effect!

Het effect van de ENTERPEN™ behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Het eerste resultaat is derhalve na enkele weken zichtbaar. Na de laatste behandeling in kuurverband blijft de huid zich nog weken verbeteren en verfijnen, het natuurlijke proces werkt tot circa 6 maanden door in de huid.

Vergoeding Microneedling

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acne-littekens meestal (grotendeels) vergoed door zorgverzekeraars onder acnetherapie. De behandeling van littekens kan soms vergoed worden onder littekentherapie of camouflagetherapie. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden. U bent zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de facturen met uw zorgverzekeraar.

Enterpen behandeling ervaring bij Centifolia

enterpen ervaringen “Mijn huid is een stuk voller en mooier geworden dankzij een enterpen behandeling bij Centifolia!”

– Melissa

Interesse in een microneedling behandeling in Rotterdam?

Kom dan eens langs voor een adviesgesprek. Wij informeren u graag over de mogelijkheden tot behandeling. U kunt contact opnemen via 06-14396528 of via onze contactpagina. Of maak direct een afspraak:

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin
 • Klein oppervlakte (bijv. littekens) – € 72,50
 • Middelgroot oppervlakte (bijv. deel gelaat) – € 87,50
 • Groot oppervlakte (bijv. heel gelaat of striemen) – € 100,00
Microneedling Rotterdam
Enterpen voor en na
Enterpen voor en na
Afspraak maken