Laser

BEHANDELINGEN

Bij Centifolia in Rotterdam kan je terecht voor de volgende laserbehandelingen:

 • Nd:YAG Couperose behandeling
 • Nd:YAG Rosaceabehandeling
 • Laserbehandeling vaatjes
 • Laserbehandeling huidveroudering
 • Acne littekens verwijderen
 • Laser ontharen

Onze ervaren huidspecialisten gebruiken de beste apparatuur om de mooiste resultaten mee te behalen. Boek vandaag nog jouw afspraak!

Op naar een stralende huid!

Nd:YAG Laser en IPL-behandeling

Met laserbehandelingen kunnen tekenen van huidveroudering als fijne lijntjes en rimpels, overbeharing, of huidklachten als acne, rosacea en couperose worden verbeterd. Behandeling met IPL zorgt voor vermindering van pigmentvlekjes, roodheid en couperose, en daarmee uiteindelijk een egalere teint van de huid.

Zo ziet de behandeling eruit

Als eerst wordt de huid gereinigd. Je krijgt tijdens het laseren een brilletje op om je ogen te beschermen. De laserpulsen voelen als korte warme prikjes en zorgen voor warmte in de huid. In onze laser zit een koelingsysteem zodat de warmte minder scherp aanvoelt. Na afloop kan de huid nog extra gekoeld worden met coolpacks. De duur van de behandeling ligt aan het te behandelen gebied.

 

Nd:YAG Rosaceabehandeling

De huidspecialist doet een uitgebreide huidanalyse. Samen bespreken we welke behandeling(en) voor jou het beste resultaat zullen geven. De behandeling wordt afgestemd op het huidbeeld: bij de een staan vaatjes meer op de voorgrond, bij de ander juist de ontstekingen. Bloedvaatjes in de huid: de rode kleur van het bloed absorbeert de laserpuls, waardoor veel energie ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de vaatwandjes aan elkaar plakken en geen bloed meer doorlaten. Het lichaam ziet het bloedvat als afvalstof en voert het af. Zo verdwijnt het zichtbare bloedvat.

Laserbehandeling Huidveroudering en Acne littekens

De ND YAG laser kan ook huidveroudering vertragen of acne verminderen. De laser dringt diep door in de huid waarbij de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en krimping van weefsel in de huid. Hierdoor zal de huid steviger worden.  Daarnaast kan de ND YAG gebruikt worden bij acne. De laser doodt de bacteriën die acne veroorzaken en verwarmt het talg in de talgklieren, waardoor die vloeibaarder wordt en de poriën minder snel verstopt raken.

Laser ontharen Rotterdam

De ND YAG kan ook storende haargroei goed behandelen. Laserontharing is een effectieve methode om ongewenste haargroei permanent te verwijderen. Met behulp van lasertherapie worden de haartjes bij de haarwortel vernietigd. Hierdoor groeien de haartjes langzamer en vallen ze uiteindelijk uit. Na één laserbehandeling definitief ontharen merk je al direct resultaat en gemiddeld heb je in slechts drie tot acht behandelingen een gladde, zachte en haarvrije huid

Persoonlijk advies in een gratis Nd:YAG consult?

Bij Centifolia huidpraktijk Rotterdam nodigen wij u graag uit voor een gratis consult, waar u door onze huidspecialist een grondige huid- en haaranalyse krijgt. Zij kan u vervolgens vertellen of u in aanmerking komt voor een laserbehandeling. of dat juist Tijdens het consult worden al uw vragen beantwoord en krijgt u een persoonlijk behandelplan, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Op naar een stralende huid!

“Tijdens het eerste consult werd er aandachtig naar mijn wensen geluisterd en een behandelplan opgebouwd. Voor thuis krijg ik tips en adviezen mee. Inmiddels is mijn huid stukken verbetert en ben ik minder onzeker.”

Anoniem

Hoe werkt een Nd:YAG laser behandeling? 

Stap 1 – Intake gesprek

Voordat wij u behandelen met de Nd:YAG laser (golflengte 1064 nanometer), heeft u een intakegesprek en huidanalyse met de lasertherapeut. Hierin bespreekt u samen:

 • de behandelmogelijkheden;
 • het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen;
 • de voor- en nazorgmaatregelen;
 • de bijwerkingen en mogelijke complicaties;
 • de kosten en eventuele vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Stap 2 – Voorbereiding

 • Uw huid mag niet zongebruind zijn. Daarom zijn vier tot zes weken voor de behandeling de zonnebank, zonnebaden, spray-tan en/of zelfbruiner niet toegestaan.
 • Voorafgaand aan de laserbehandeling mag u geen dagcrème, parfum, deodorant of make-up gebruiken op de huid die u laat behandelen.
 • Vier tot zes weken vóór definitief ontharen mag u de haren niet harsen, niet uittrekken met een pincet, geen ontharingscrème gebruiken en niet de touwtjestechniek toepassen. Scheren of knippen van de haren is wel toegestaan.

Stap 3 – Nd:YAG laser behandeling

De lasertherapeut stelt de Nd:YAG laser voor iedere behandeling opnieuw in. U krijgt eerst een speciale beschermbril op. Uw huid wordt zo nodig voor, tijdens en na de behandeling gekoeld met een speciale coolpack. De lasertherapeut zet de behandelkop op de juiste plaats en geeft meerdere laserpulsen. Dit voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet of als een warm prikje. Hoe lang de behandeling duurt, is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Stap 4 – Nazorg Nd:YAG laser behandeling

 • De behandeling kan roodheid, lichte zwelling en een licht branderig gevoel veroorzaken, soms kunnen er ook rode bultjes ontstaan en blauwe plekjes als er bloedvaatjes behandeld zijn.
 • De warmte die is ontstaan, moet de huid kunnen verlaten. Gebruik daarom zo min mogelijk crèmes of make-up op de dag van de behandeling. Alleen zonnebrandcrème is toegestaan. U mag uw huid koelen met een coolpack. Wikkel de coolpack daarbij altijd in een doek of washand.
 • Gebruik in de zes weken na de laserbehandeling dagelijks zonbescherming met minstens factor 30. Herhaal dit iedere twee uur wanneer u veel buiten bent en bij mooi weer.
 • Deze verschijnselen trekken meestal vanzelf weer weg. Is dit bij u niet zo? Of heeft u last van andere klachten? Neem dan contact met ons op.

Welke Nd:YAG laser wij gebruiken

De specifieke werking van een laser hangt onder meer samen met het gebruikte licht van een bepaalde golflengte. De werking hangt om te beginnen samen met het gebruikte licht van een bepaalde kleur (of liever gezegd golflengte, bijvoorbeeld 532, 800 of 1540 nm). Verder kunnen de apparaten verschillen in vermogen, de diepte waarop ze werken en of ze bijvoorbeeld continu stralen uitzenden of juist pulsjes. De laser die wij in Rotterdam bij Centifolia Huidpraktijk gebruiken is de ND YAG SR COSJET en heeft een golflengte van 1064 nanometer. Deze maakt het mogelijk om heel nauwkeurig en gecontroleerd ‘probleemgebieden’ in de huid te behandelen.

Uit de literatuur blijkt dat de Nd:YAG laser het meest veilig en effectief is.

De bovenste huidlaag blijft hierbij intact, waardoor de herstelperiode minimaal is. De huid gaat na de behandeling zelf aan de slag om ‘de schade’ te herstellen en zal als reactie collageenaanmaak stimuleren.

De ND:YAG ontharingslaser is uitermate geschikt om veilig en effectief te ontharen op de donkere en blanke huid. Heeft u een getinte huid en last van overbeharing? Dan is de ND:YAG ontharingslaser de beste methode voor u. Na elke behandeling zult u zien dat er minder haren zichtbaar zijn.

De ND:YAG laser kan in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid licht uitzenden en bepaalde structuren in uw huid verbranden of opwarmen. Andere delen van uw huid blijven juist gespaard. Zo worden selectief bepaalde structuren in de huid beschadigd. Welke dat zijn, hangt af van de golflengte (1064 nanometer), de sterkte van de straling, de doorsnede van de stralingsbundel en de tijdsduur.