Peeling

Fruitzuurbehandelingen

Werkwijze

De huid wordt gereinigd. Zodat alle oude huidcellen en vet van de bovenste huidlaag wordt verwijderd.

De vloeistof voor de peeling wordt op de te behandelen huiddelen aangebracht. De inwerktijd variëert afhankelijk van de aandoening, de reactie van de huid en het gebruikte middel voor de peeling. Vervolgens wordt de vloeistof op de huid geneutraliseerd en met water verwijderd. Oppervlakkige peelings kunnen meerdere keren kort na elkaar uitgevoerd worden voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Erg belangrijk na de behandeling is dat de goed beschermt moet worden huid tegen de zon, omdat de huid zijn natuurlijk bescherming tegen de UV straling kwijt is.

Hoe reageert de huid op de behandeling

Er ontstaat een rode kleur. Afhankelijk van de soort peeling trekt dit na enkele uren weg, maar bij een diepe peeling kan er soms gedurende weken een roze kleur zichtbaar blijven.

Na een paar dagen kan de huid wat vervellen door dat er een versnelde afschilfering van de hoornlaag plaats vindt. Ook kan er dan soms een wat jeuk ontstaan. De bovenste huidlaag laat soms los waardoor blaasjes ontstaan waar later korstjes komen die er vanzelf afvallen.

Contra indicaties

  • Actieve herpes simplex
  • Aanleg tot littekenvorming
  • Onrealistisch verwachtingspatroon
  • Donker huidtype 4 en 5 (i.v.m. ontwikkelen pigmentstoornissen)
  • Orale retinoïden binnen zes maanden voor de chemische peeling en bacteriële infectie in het te behandelen gebied.

Prijs : €62,50

Chemische peeling

Een Chemische peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om (diepe rimpels vervagen niet) rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Ook als de huid vaal of wat vermoeid oogt kan er doormiddel van een chemische peeling de huid opgefrist worden omdat er dode opperhuidcellen verwijderd worden. De huid reageert hierop met een enorm grote aanmaak van collageen en jonge huidcellen. Een gladde, frisse en stevige huid is het resultaat. Meer weten? Klik hier

Prijs : € 66,50
Per 3 behandelingen : € 170,00

Bekijk ook: Pedicure Rotterdam