Couperose behandeling

Couperose is een huidaandoening die voorkomt door problemen met de microcirculatie. Het beïnvloedt meestal de bloedvaten in de huid van het gezicht. Het resultaat is de vorming van kleine spataderen op verschillende delen van het gezicht. Couperose kan op alle soorten huid voorkomen. Risicofactoren zijn onder meer emotionele stress, alcohol, koffie, gekruide gerechten, tabak, spijsvertering, overmatige blootstelling aan zonnestraling of het voortdurend gebruik van lokale corticosteroïden. Dit huidprobleem kan verminderd worden of zelfs worden opgelost door de Couperose Specialist Rotterdam!

Belangrijkste kenmerken

Deze zichtbare huidaandoening komt vaker voor bij vrouwen, vooral bij vrouwen met een gevoelige, witte huid, of een gevoelige huid, met de neiging om gemakkelijk rood te worden. Het belangrijkste kenmerk van couperose is de aanwezigheid van kleine spataderen. Deze bevinden zich vooral rond de jukbeenderen en de zijkanten van de neus. Couperose komt in de vorm van paarse of roodachtige lijnen. Dit kan vergezeld worden met:

  • Rode vlekken op het gezicht (kunnen permanent worden);
  • Stijve huid
  • Papulo-pustules (acne-rosacea)

Hoe kan couperose behandeld worden? 

Er bestaat geen standaardbehandeling voor couperose. Het is van belang dat de Couperose Specialist Rotterdam de huid te zien krijgt zodat er een aangepaste behandeling kan worden gemaakt. De ernst van de couperose bepaald welke behandeling er wordt toegepast. Ook wordt er gekeken naar de leeftijd en geslacht.

Couperose Specialist Rotterdam

Patiënten die veel en langdurig last hebben van couperose, zijn vaak zowel bij een huisarts of Dermatoloog als bij een schoonheidsspecialist onder behandeling. De huisarts of Dermatoloog kan medicijnen voorschrijven die aansluiten op de behandeling bij de schoonheidsspecialiste. De schoonheidsspecialiste kan uw huid behandelen en productadvies geven. Hierdoor komt de huid tot rust en verbetert de huidstructuur. Daarnaast behandelt de schoonheidsspecialist problemen die voortkomen uit couperose, zoals littekens. Een actieve bijdrage van de patiënt is een voorwaarde om iedere vorm van behandeling te doen slagen en aan zelfvertrouwen te winnen. Wilt u weten wat u kunt doen om acne te verminderen? De schoonheidsspecialist geeft u graag advies!

Wat kunt u zelf doen? 

Er zijn een aantal methodes die u kunnen helpen de tekenen en symptomen te verminderen:

  • Vermijd triggers; wanneer je weet wat ervoor zorgt dat jij meer couperose krijgt dan normaal, probeer deze triggers dan te voorkomen.
  • Bescherm je gezicht: breng dagelijks zonnebrandcrème aan.
  • Behandel de huid voorzichtig: probeer de huid niet teveel aan te raken of te wrijven.
  • Breng minerale make-up aan: verstop de huid niet, maar met het dragen van make-up kan u zich meer op het gemak voelen.

Verwijzingen en vergoedingen

Geen verwijzing nodig
Voor de behandelingen van acne en acnelittekens door de schoonheidsspecialist heeft u geen verwijzing van een huisarts of Dermatoloog nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering
In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Interesse in een Couperose behandeling in Rotterdam?

Wilt u graag van uw couperose af? Kom dan eens langs voor een adviesgesprek. Wij informeren u graag over de mogelijkheden tot behandeling. U kunt contact opnemen via 06-14396528 of via onze contactpagina. Of maak direct een afspraak:

Laden...
Afspraak maken