Couperose

BEHANDELINGEN

Couperose is een huidaandoening waarbij kleine, rode adertjes (teleangiëctasieën) op het gezicht verschijnen, meestal op de wangen, neus, voorhoofd en kin. Deze adertjes zijn vaak duidelijk zichtbaar en kunnen een roodachtige tot paarse kleur hebben. Dit resulteert in de vorming van kleine spataderen op verschillende delen van het gezicht. Couperose kan bij alle huidtypes voorkomen en wordt beïnvloed door diverse risicofactoren, waaronder emotionele stress, alcoholgebruik, koffieconsumptie, gekruid voedsel, tabak, overmatige blootstelling aan zonnestraling,  Gelukkig kan Couperose Specialist Rotterdam helpen dit huidprobleem te verminderen of zelfs op te lossen!

Van couperose kan je makkelijk afkomen. Met maar een of twee laserbehandelingen zijn al vaak meer dan 75 procent van de vaatjes verdwenen. Een goede laser hiervoor is de 1064 Yag laser, deze zal je huid niet beschadigen. Je hoeft dus ook niet dagen rond te lopen met korstjes op je gezicht. Bij heel veel dunne en fijne vaatjes kan IPL-behandeling goed werken.

Deze zichtbare huidaandoening komt vaker voor bij vrouwen, vooral bij vrouwen met een gevoelige, lichte huid die snel rood wordt. Het voornaamste kenmerk van couperose is de aanwezigheid van kleine spataderen, meestal rond de jukbeenderen en de zijkanten van de neus. Couperose verschijnt in de vorm van paarse of roodachtige lijnen en kan gepaard gaan met:

  1. Rode vlekken op het gezicht, op wangen.
  2. Een strakke huid.

Hoe kan couperose behandeld worden? Er bestaat geen standaardbehandeling voor couperose. Het is cruciaal dat Couperose Specialist Rotterdam uw huid bekijkt om een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen. De ernst van couperose en uw leeftijd en geslacht bepalen welke behandeling het meest geschikt is.

Op naar een stralende huid!

Couperose

specialist

Couperose Specialist Rotterdam: Patiënten die langdurig last hebben van couperose, zoeken vaak zowel medische hulp bij een huisarts of dermatoloog als professionele huidverzorging bij een schoonheidsspecialist. De huisarts of dermatoloog kan medicatie voorschrijven die aansluit op de behandeling bij de schoonheidsspecialiste. De schoonheidsspecialist kan uw huid behandelen en advies geven over producten. Dit helpt de huid tot rust te brengen en de huidstructuur te verbeteren, en pakt problemen aan die voortvloeien uit couperose, zoals littekens. Een actieve betrokkenheid van de patiënt is essentieel om welke vorm van behandeling dan ook te doen slagen en om het zelfvertrouwen te vergroten. Wilt u weten hoe u acne kunt verminderen? De schoonheidsspecialist geeft u graag advies!

Wat kunt u zelf doen? Er zijn verschillende methoden om tekenen en symptomen te verminderen:

  1. Vermijd triggers: Probeer situaties te vermijden die couperose verergeren.
  2. Bescherm uw gezicht: Gebruik dagelijks zonnebrandcrème.
  3. Behandel uw huid voorzichtig: Raak de huid niet te veel aan en wrijf er niet overheen.
  4. Gebruik minerale make-up: Dit kan de huid niet verstoppen en u zich meer op uw gemak laten voelen.

Heel dankbaar met het resultaat van een couperose behandeling. Ik was hier onzeker over en liep al lang te twijfelen om er iets aan te laten doen. Uiteindelijk de knop doorgehakt en  na 1 behandeling zijn mijn vaatjes al stukken minder. Had ik het maar eerder gedaan! 

Happy…