Acne behandeling Rotterdam

Acne behandeling Rotterdam

Reinig de acne-huid niet vaker dan nodig en gebruik voor de acne-huid producten met ingrediënten waarvan de werkzaamheid is bewezen. Een van de meeste effectieve cosmetische ingrediënten voor de behandeling van acne is salicylzuur. Knijp bij acne de gele puskopjes en de witte mee-eters niet uit. Bij het drukken of knijpen met je vingers druk je niet alleen de talg naar buiten maar druk je ook wat talg naar binnen. In onze schoonheidssalon bieden we een acne behandeling aan om de acne te minderen tot het uiteindelijk overgaat. Vanzelfsprekend verlaagt dit ook de kans op acne littekens.

Acne laten behandelen?

acne behandeling rotterdam

Het behandelen van acne vereist langdurige aandacht en kan niet in een enkele behandeling verholpen worden. Zie het als een soort acne therapie waarin we acne bestrijden. Als onderdeel van onze specialistische aanpak om acne te verhelpen, bieden wij na de acne behandeling in onze schoonheidssalon in Rotterdam producten aan, zoals acne crème en peelings waarmee u acne kan blijven tegengaan.

Laden...

Wat is acne?

De medische term voor jeugdpuistjes is acne vulgaris. Veel mensen krijgt in de puberteit acné. Soms kan acné ook na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen. Bij acné zijn de talgklieren van de huid ontstoken. Meestal begint acné in de puberteit wanneer de huid door hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en op de borst worden groter en maken meer talg of huidsmeer aan. Als er te veel talg wordt gemaakt, hoopt het zich op en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Op een bepaald moment scheurt de talgklier open. De talg, de bacteriën en de vetzuren komen in de huid terecht. Daardoor ontsteekt de huid en er ontstaan pukkels en puistjes waardoor acne ontstaat. Acne zie je vooral op de volgende plekken:

 • Billen
 • Kaaklijn
 • Kin
 • Nek
 • Schouders
 • Rug
 • Voorhoofd
 • Wangen

Hoe ontstaat acne?

Acne wordt veroorzaakt door een abnormale verhoorning van de bovenste huidcellen, een verhoogde talgproductie en een ontsteking van de huid door de aanwezigheid van de bacteriën. Ondanks dat ze bekend staan als jeugdpuistjes kunnen ze ook pas op volwassen leeftijd tevoorschijn komen. De reden dat we vooral tijdens de pubertijd puisten krijgen is omdat de huid door allerlei hormonen veranderingen ondergaat. Hierdoor wordt er meer talg geproduceerd waardoor er door een teveel aan talg ophopingen ontstaan en de talgklieren verstopt raken, totdat de talgklier openscheurt. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn zwarte en witte mee-eters. De stoffen verspreiden zich over de huid en zorgen vervolgens voor pukkels en puisten. Acne dus!

Puisten door externe factoren

Acne kan ook ontstaan door uitwendige factoren als make-up, chemische producten, oliehoudende producten die voor verstoppingen van de talgklieren zorgen. Ook druk op de huid en/of wrijvende bewegingen kunnen acne veroorzaken. Als laatst kunnen ook geneesmiddelen acne veroorzaken.

Acne besmettelijk? Zweten, en andere fabels..
De volgende punten worden regelmatig genoemd maar hebben niets te maken met het veroorzaken van acne:

 • Vitaminetekort – extra vitamines innemen heeft geen invloed op acne.
 • Hygiëne – het heeft geen zin om de huid overmatig te wassen.
 • Besmettelijk – acne is geen infectieziekte en wordt dus niet overgedragen.
 • Zweten – het ernstig zweten, bijvoorbeeld tijdens het sporten, heeft geen invloed op acne.
 • Spanningen of stress. Acné ontstaat niet door spanningen of stress. Eerder is het zo dat acne spanningen kan geven, als mensen zich ervoor schamen. Het lijkt er wel op dat acné erger wordt door stress.

Acne behandeling in Rotterdam

Wilt u een acne behandeling inboeken? Dit kunt u eenvoudig online doen via ons boekingstool.

Laden...

 

Ons team bestaande uit een ervaren dermatoloog en een cosmetische arts staan klaar om u te informeren en uw vragen te beantwoorden. Twijfel vooral niet om contact met ons op te nemen voor eerlijk en specialistisch advies. Bent u al overtuigd en wilt u acne laten behandelen? Boek dan gerust uw afspraak in via onze online boekingstool.

Afspraak maken
Gratis consult plannen?