8 dingen die je moet weten voordat je kiest voor microneedling!

microneedling

Als je alle crèmes en magische serums in de wereld hebt geprobeerd, maar je nog steeds op zoek bent naar een effectieve manier om fijne lijntjes, hyperpigmentatie en acnelittekens te behandelen. Dan kun je nu ook gaan denken aan microneedling. Het is precies hoe het klinkt er wordt bij deze behandeling gebruik gemaakt van een micronaaldje. Dit naaldje is een invasieve behandeling waarbij een specialiste kleine gaatjes in de huid maakt, d.m.v., je raadt het al, micronaaldjes!

Het idee achter microneedling is dat wanneer je de huid kapot maakt zal de huid in het wondgenezingsproces komen. Het lichaam stimuleert dan de aanmaak van elastine en collageen wat zorgt voor een strakkere huid en minder rimpels! Bovendien kunnen producten die je op de huid aanbrengt door de gaatjes die zijn aangebracht in je huid, dieper in de huid doordringen dus beter hun werking doen. Maar zoals bij elke behandeling kan een behandeling ideaal zijn voor jou of gewoon totaal niet. Wij hebben acht dingen opgeschreven die je kunnen helpen om te bepalen of microneedling iets voor jou is!

Je moet een consult inplannen bij een professional om te kijken of je een goede kandidaat bent voor microneedling

Hoewel de behandeling geweldig is voor verschillende huidtypes, is het belangrijk om een professional te laten beslissen of dit geschikt is voor jou. Dit is ook een geweldig moment om voor jezelf te beslissen of je je prettig voelt bij de betreffende salon en of je merkt dat ze genoeg professionaliteit beschikken.

Hoewel het op elkaar lijkt is microneedling iets anders dan dermarolling

Om te beginnen bevat de dermaroller naalden die 0,3 mm of kleiner zijn. Terwijl een professionele microneedling specialist naalden gebruikt die tussen de 0,5 en 2mm zitten. Wat deze twee onderscheid is de diepte dat ze de huid ingaan. Beide prikken alleen in de bovenste huidlaag (de epidermis). Maar terwijl de dermarolling een verhoogde product absorptie bevordert. Gaat microneedling net iets dieper, wat de huid stimuleert om van nature collageen en elastine te produceren.

Het is niet pijnloos, maar gemakkelijk is ook een groot woord

De pen die wordt gebruikt is gemaakt om mini-kanaaltjes te maken in de huid, dus anders gezegd: om in de huid te prikken. Dus lekker is het niet, maar het voordeel is dat het proces snel en eenvoudig is. Laten we het zo zeggen een bikini-wax is vele malen ongemakkelijker!

Het is gunstig voor zowel het behandelen van acne als rimpels

Of je huid nu textuur heeft vanwege grote poriën, acne littekens of fijne lijntjes, deze behandeling is ideaal voor deze huidproblemen. De behandeling dwingt de huid een regeneratieproces op te starten voor een nieuwe huid!

Je zult meteen zien dat de huid aan het stralen is

Direct na de behandeling zal de huid roder zijn dan normaal, maar zodra dit afneemt zal je direct het verschil zien. De huid zal strakker zijn en stralen! Bij deze behandeling wordt aangeraden om het minstens iedere twee maanden te doen.

Je moet de huid goed hydrateren na de behandeling

Het is belangrijk dat je de huid blijft hydrateren na de behandeling om het meest ideale effect te bereiken. Daarom wordt er vaak na een microneedling behandeling producten aanbevolen met hyaluronzuur. Vaak krijg je na de behandeling al een kalmerende crème op de huid gesmeerd zodat de huid niet knalrood zal zijn. Vergeet na de behandeling de scrubs ook maar even, de huid heeft nu even genoeg geleden!

Even niet naar de sportschool of sauna gedurende de aankomende 24 uur

Waarom denk je? Omdat de huid tijd nodig heeft om te genezen, het is dus belangrijk om activiteiten te vermijden waarbij je zult gaan zweten. Dit kan namelijk leiden tot een ontsteking. Het is ook verstandig om niet in direct zonlicht te blijven na de behandeling. Hitte en UV-straling kunnen irritatie veroorzaken.

Er hangt een prijskaartje aan…

Microneedling in onze salon in Rotterdam kost € 100,00 voor het gehele gelaat, maar deze behandelprijzen kunnen soms (niet bij ons) uitlopen tot wel € 250,00. Dit komt vaak voor wanneer de behandeling wordt gecombineerd met een andere behandeling. Wanneer je net als ik bent en al zoveel geld hebt uitgegeven aan crèmes dan is deze investering het zeker waard!

Wil je meer weten over de microneedling techniek? Lees dan hier verderEen afspraak bij ons in de salon kan natuurlijk altijd, bekijk onze contact gegevens hier.