7 dingen die je moet weten over injectables!

injectables fillers

Het is niet echt meer weg te denken uit de hedendaagse wereld. Vroeger werd het nog een beetje als taboe gezien maar nu worden injectables en fillers steeds meer ‘normaal’ gevonden. De drukke levensstijl die wij hebben levert uiteindelijk zijn tol als we kijken naar het gezicht. Mensen zien er sneller moe uit krijgen sneller rimpels en het overwerken, laat naar bed, etc. werkt ook niet mee. Er zijn een aantal dingen die handig zijn om te weten voordat je met injectables begint. Wij hebben een aantal tips en handige weetjes opgeschreven!

Leeftijd maakt niet uit

We beginnen er steeds jonger mee, natuurlijk mag je geen injectables of fillers voordat je 18 jaar bent of je moet toestemming hebben van je ouders. Even eerlijk wie wil er ook injectables of fillers op zijn/haar 18de? Dan zien we er nog geweldige uit! Maar even terug, we beginnen steeds eerder met injectables en dat kan! Natuurlijk wordt er wel gekeken of er wel resultaat te behalen is. Op het moment dat je 19 jaar bent en eigenlijk nog geen rimpels hebt zal er vaak niet behandeld worden.

Dus wat is de ideale leeftijd? Er is geen ideale leeftijd! De meeste deskundigen zijn wel overtuigd dat injectables een preventieve maatregel kan zijn tegen rimpels. Het zorgt ervoor dat er geen lijnen worden gecreëerd door bijvoorbeeld lachen, fronsen, etc. Maar het is belangrijk om toe te voegen dat er nog niet veel lange termijn resultaten zijn bij klanten die jonger zijn. De meeste resultaten zijn gebaseerd op injectables bij wat oudere. Maar zoals elke cosmetische behandeling neemt dit dus risico’s met zich mee.

De dosering varieert van persoon tot persoon

Het ligt er heel erg aan wat je wilt. Wil je niet als ijskoning naar buiten lopen dan zal er minder worden gebruikt.

Het is niet geheel pijnvrij

Ook al zeggen vele injectables en filler artsen het te kunnen zonder dat het pijn doet, het doet toch wel een beetje pijn. Niet dramatisch maar laten we wel eerlijk blijven.

Sporten direct na de behandeling is een no-go!

De oplossing heeft ongeveer 20 minuten nodig om zich in de spieren te nestelen, je wordt dus geadviseerd om rechtop te blijven en niet te gaan liggen. Ook is het niet handig om de dag zelf te gaan sporten en is het belangrijk om je huid zorgvuldig te reinigen en niet te hard te wrijven.

Een klein beetje blauwe plekken is niet raar

Het kan zijn dat je na een behandeling een klein blauw plekje krijgt. Dit is natuurlijk heel vervelend en wil je het liefst tegengaan. Hiervoor kan je Arnica druppels gebruiken. Arnica druppels kan blauwe plekken na de behandeling verminderen.Begin 5 dagen voor de behandeling.

Na 3-5 dagen zie je het uiteindelijke resultaat

De resultaten van injectables zijn niet direct. Na 3-5 dagen begin je het eindresultaat te zien. Bij sommige mensen kan het zelf 2 weken duren voordat het echte resultaat er is.

Het effect duurt gemiddeld 3-5 maanden

De nazorg is vrij eenvoudig. Om ervoor te zorgen dat de levensduur van injectables of fillers niet afneemt is het aan te raden om dingen te vermijden als roken, overmatig drinken, blootstelling aan de zon en veel stress. Dit zorgt voor een snellere collageen afbraak en dus een kortere levensduur. Daarnaast blijft het belangrijk om de juiste huidverzorging te gebruiken zodat je de huid blijft voeden.

Meer informatie over injectables of fillerbehandelingen. Of boek een afspraak in.