6 gezondheidsvoordelen van pedicures!

Pedicure Rotterdam

De gemiddelde persoon zet op een dag 8.000 tot 10.000 stappen per dag, wat neerkomt op heel veel kilometers in je hele leven! Al deze stappen zorgen gewoonweg voor slijtage aan je voeten en dit kan schadelijk zijn indien ze niet goed worden onderhouden. Bij Centifolia de Pedicure Rotterdam kan je er voor zorgen dat de voeten niet alleen worden onderhouden maar heeft nog 6 gezondheidsvoordelen voor je, hierover straks meer.

Pedicures zijn een geweldige manier om zorg voor je voeten te bieden. Misschien heb je nog nooit een pedicure gehad dus even snel. Een pedicure is een cosmetische behandeling die de voeten en tenen behandeld. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn pedicure NIET alleen voor vrouwen. Ze zijn voor iedereen die zorg nodig heeft voor de voeten!

Wij hebben een aantal belangrijke voordelen opgeschreven van het regelmatig krijgen van pedicures:

Vroege detectie van problemen

Het regelmatig nemen van een pedicure kan vroege tekenen van likdoorns, eeltknobbels en schimmelinfecties detecteren. Deze problemen zijn in een beginstadium makkelijker te behandelen!

Verlaagt de kans op infecties

Het zelf knippen en schoonmaken van de teennagels kan zorgen voor een ingegroeide teennagel of nog erger voor een infectie. Wanneer je de pedicure het vuil en bacteriën van de voeten laat verwijderen zal dit nagelaandoeningen en voet geuren helpen voorkomen.

Behoud de huidvochtigheid

Vaak bestaan de luxere pedicures uit het weken in warm water en massages met oliën en lotions die het vocht in de huid van je voeten helpen behouden. Gehydrateerde voeten hebben minder kans op blaren en kloven. Het is ook belangrijk dat de nagelriemen gehydrateerd blijven om te voorkomen dat de nagels uitgroeien met richels of gespleten eindes.

De voeten worden gescrubd

Scrubben staat algemeen bekend voor de verwijdering van dode huidcellen en voorkomt het opstapelen van bacteriën. Ook bij de voeten is dit belangrijk, want een opstapeling van dode huidcellen kan bijvoorbeeld zorgen voor likdoorns. Het verwijderen van de dode huid op de voeten, voornamelijk op de hiel, stimuleert de groei van nieuw cellen, waardoor je gladdere en mooiere voeten creëert.

Bevordert de circulatie

Het meest aangename deel van de pedicures zijn is toch wel de massage. Masseren van de voeten bevordert de bloedsomloop en verlicht spanning bij de kuiten en voeten. Een toename van de bloedsomloop kan pijn verminderen en warmte door het hele lichaam verspreiden.

Ontspant het lichaam

Een goede pedicure kan heel ontspannend zijn. Het helpt stress te verlichten en kan therapeutisch zijn.

Voeten krijgen over het algemeen de minste verzorging in vergelijking met andere delen van het lichaam. Gezonde voeten zijn van vitaal belang voor onze algehele gezondheid, dus verwaarloos ze niet! Of je nou naar een schoonheidssalon gaat of je doet het bij jezelf, zorg er dan voor dat je er minstens één keer per maand een krijgt om te zorgen dat de voeten in goede conditie blijven!

Medische Pedicure Rotterdam

Bij Beautysalon Centifolia in Rotterdam Overschie zijn wij gespecialiseerd in pedicure en mogen onszelf zelfs een medische pedicure noemen! Wil je meer informatie over een Pedicure Rotterdam? Bekijk dan deze link!