11 stappen naar een betere huid!

betere huid

Wij leggen bij schoonheidssalon Centifolia in Rotterdam de focus op huidverbetering, maar wist je dat je al heel veel zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je een betere huid krijgt? Wij hebben een aantal handige stappen voor je opgeschreven die je zullen helpen naar een betere huid!

Denk aan je water!

Niet alleen het voldoende drinken van water is belangrijk maar ook het feit dat alleen water voor het reinigen van de huid niet genoeg is. Water verwijdert zeep niet goed en zorgt dus voor bijna nog meer onzuiverheden op de huid dan je voor het reinigen had. Het is belangrijk dat je een goede reiniging gebruikt die wel goed verwijdert zodra je de huid schoonmaakt met water!

Drink koude groene thee

Heb je last van een rode, gevoelige huid? Dan kunnen de ontstekingsremmende eigenschappen van deze thee geruststellend werken voor de huid. Koude groene thee is zelfs nog beter! Dit is omdat warme dranken in het algemeen roodheid en symptomen van rosacea kunnen verergeren. Nog een leuk voordeel van groene thee: het voorkomt de collageen vermindering in de huid! Meer collageen betekent minder rimpels en lijntjes!

Hou stress onder controle voor een betere huid

Stress vraagt alles van bijna elk deel in je lichaam, inclusief de huid. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan waarbij mensen die gestresst waren ook meer acne hadden dan met minder druk. Dit komt omdat stress de productie van hormonen in het lichaam verhoogt, hierdoor kan de huid vetter worden en minder goed in staat zijn om acne-veroorzakende bacteriën te bestrijden.

Verbeter je luchtkwaliteit

Benieuwd wat ik hiermee bedoel… Nou heel simpel, zorg ervoor dat je niet constant in een vervuilde ruimte bent. Vermijd rokerige omgevingen, het vrijkomen van vrije radicalen bij roken kunnen de huid beschadigen en de huidveroudering versnellen. Andere verontreinigende stoffen in je huis kunnen de huid nadelig beïnvloeden. Vervang bijvoorbeeld het luchtfilter in je oven regelmatig. Een idee om de huid zo schoon mogelijk te houden is om een luchtreiniger aan te schaffen voor een betere huid.

Schakel over naar gewone tandpasta

Tandpasta met toegevoegde smaken kunnen bijdragen aan een veelvoorkomend huidprobleem die periorale dermatitis wordt genoemd. Het lijkt op puistjes, roodheid en schilfers rondom de mond. Gebruik in plaats daarvan een basispasta met zo min mogelijk rare fratsen!

Hoe erg sta je bloot aan de zon in je eigen huis?

Ja je leest het goed: UV-stralen kunnen binnendringen in je huis, kantoor en zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. Hetzelfde geldt voor autoruiten! Het gaat zelfs zo ver dat onderzoekers vaker aan de linkerkant van het gezicht kanker en ook huidveroudering zien terugkomen omdat dit de kant is waar tijdens het rijden de meeste UV-straling op komt. Bescherm de huid ten alle tijden!

Let op de hoeveelheid zuivelinname (wanneer je acne hebt)

Uit een onderzoek bleek dat tienermeisjes die veel melk drinken bijna 30% meer kans hebben op acne, dan degene die minder melk drinken. Experts geloven dat dit hetzelfde geldt voor volwassen vrouwen die vatbaar zijn voor puistjes. Verrassend genoeg lijkt magere melk een grotere boosdoener dan volle melk. Het is nog nooit volledig begrepen waarom precies zuivelproducten zorgen voor puistjes. Vermoedelijk komt het door de natuurlijke hormonen in de zuivelproducten.

Schenk aandacht aan een goede reiniging

Het kan een beetje onlogisch klinken, maar wanneer je een droge huid hebt is de juiste reiniging belangrijker dan de vochtinbrengende crème. Een reiniging zonder zeep is ideaal om de vochtbarrière van de huid te herstellen. Zie het eigenlijk als een preventieve aanpak. Je kunt je cleanser gebruiken om uitdroging, eczeem en psoriasis te voorkomen.

Kies haarproducten op basis van water

Sommige conditioners bevatten oliën die de poriën kunnen verstoppen en zo acne kunnen veroorzaken. Vooral op het voorhoofd, de rug en de haarlijn komt de acne dan veel voor. Merk je dat je gevoelig bent voor dit soort shampoo of conditioners? Dan wordt het tijd om formules op basis van water te gaan kopen. Vermijd de minerale oliën in je haarproducten.

Controleer je medicijnkastje

Sommige anticonceptie, antibiotica en andere medicijnen kunnen puistjes veroorzaken. Heb je sinds het gebruik van anticonceptie veel meer uitbraken, dan is het misschien tijd slim om een keer te gaan overstappen naar een andere. Dit kan ook het geval zijn voor antibiotica, dit kan je zelfs kwetsbaarder maken voor schade door de zon. Als je merkt dat je huid reageert voor een bepaald medicijn is het belangrijk dat je terug gaat naar je dokter.

Slapen

Terwijl je slaapt, komen de reparatie elfjes van de huid in actie voor een betere huid. Het gebrek aan slaap daarentegen legt de nadruk op het lichaam. Hierdoor komen meer adrenaline en cortisol stoffen vrij wat weer kan leiden tot puistjes en andere huidproblemen. Zorg dat je gemiddeld zeven tot acht uur slaapt, dit is het minste wat je kunt doen voor je huid!

Hopelijk kunnen bovenstaande tips je helpen met het verbeteren van de huid, naast de tips adviseren wij altijd om eens in de zoveel tijd je huid te laten reinigen bij een schoonheidsspecialiste en gebruik de juiste huidverzorgingsproducten!

Gerelateerde blogs